2. Ciąża
Dlaczego tak się dzieje: Zmiany hormonalne i zwiększone zatrzymywanie płynów.
Rozwiązanie: Zazwyczaj jest nieszkodliwe.
3. Wysokie spożycie soli
Dlaczego tak się dzieje: Sód powoduje zatrzymanie wody w organizmie.
Rozwiązanie: Ogranicz spożycie soli.
4. Uraz lub trauma
Przyczyny: Skręcenie, naciągnięcie lub złamanie.
Rozwiązanie: odpoczynek, lód, ucisk i uniesienie.
5. Narażenie na ciepło
Dlaczego tak się dzieje: Naczynia krwionośne rozszerzają się podczas upałów.
Rozwiązanie: zachowaj chłód.
6. Otyłość
Dlaczego tak się dzieje: Nadwaga wywiera nacisk na żyły.
Rozwiązanie: Utrata wagi może pomóc.
7. Leki
Dlaczego tak się dzieje: Efekt uboczny niektórych leków.
Rozwiązanie: Porozmawiaj ze swoim lekarzem.
8. Niewydolność żylna
Dlaczego tak się dzieje: Twoje żyły nie mogą skutecznie transportować krwi do serca.
Rozwiązanie: pończochy uciskowe.
9. Niewydolność serca
Dlaczego tak się dzieje: Twoje serce nie może skutecznie pompować krwi.
Rozwiązanie: konieczne jest leczenie.
Przeczytaj więcej, klikając przycisk ( DALEJ »» ) poniżej!
REKLAMA
REKLAMA
Lekarz odkrył znak rozpoznawczy na paznokciach, który może pomóc przewidzieć długość twojego życia
Saturday August 29, 2026Dziewięć lat z rzędu rodzice wysyłali mnie za granicę, żeby mój brat mógł cieszyć się „pełnymi” waka...
Tuesday September 1, 2026Poślubiłem moją śmiertelnie chorą pierwszą miłość, aby spełnić jej największe marzenie – na jej pogr...
Saturday August 22, 2026Kobieta z pełnym wózkiem wyprzedziła starszą panią w supermarkecie – po czym jej zadowolony uśmiech ...
Thursday September 3, 2026Mój tata skończył naprawę basenu mojego szefa i odmówiono mu zapłaty. Dopiero jedno spojrzenie na wo...
Sunday September 13, 2026Wątróbka z kurczaka jest pełna składników odżywczych, ale jej nadmiar może przynieść odwrotny skutek
Friday September 25, 2026Mój narzeczony zostawił mnie z dziesięciorgiem dzieci i zniknął tydzień przed naszym ślubem – 30 lat...
Sunday September 20, 2026Obietnica, której mi nie złożył
Tuesday September 15, 2026Niesamowity powód, dla którego pilot załamał się po awaryjnym lądowaniu, uratował wszystkich na pokł...
Friday August 28, 2026Na ślubie mojego syna jego narzeczona wepchnęła moją żonę w błoto…
Saturday August 15, 2026